Korte termijn effecten van blowen

De effecten worden bij het roken van een joint al twee minuten na de eerste hijs merkbaar. Men begint zich wat loom te voelen en problemen van alledag lijken een beetje weg te zakken. Men gaat zich vrolijk voelen. Soms is er sprake van een lachkick. De gebruiker heeft dan moeite om de lach in te houden en zal om het kleinste moeten lachen. Soms ook om serieuze dingen. Kleuren kunnen helderder zijn en geluiden op de achtergrond kunnen intenser zijn. Het kan zijn dat de gebruiker een gevoel van honger krijgt. Wanneer de gebruiker hierdoor veel gaat eten, spreekt men van een vreetkick.

 

 

Lange termijn effecten van blowen op het lichaam

Wanneer men een joint rookt, rookt men een combinatie van cannabis en tabak. In beide zitten kankerverwekkende stoffen. Daarnaast kan roken ook veel andere ziekten (met dodelijke afloop) veroorzaken. Er wordt gezegd dat het risico op ziektes bij het roken van een joint wel twintig keer zo groot is als bij het roken van een sigaret.

Over blowen doen ook enkele fabels de ronde. Blowen zou alzheimer tegengaan en blowen zou de longen juist schoonmaken in plaats van vervuilen. Ook wordt de aanwijzing dat cannabis kankercellen kan genezen vaak misbruikt als argument om dan maar overmatig te blowen. Laat u door deze verhalen niet van de wijs brengen en probeer vooral de risico's van blowen onder ogen te blijven zien. Doe dit vooral wanneer u een regelmatige gebruiker bent. Net zoals met alcohol drinken is het het beste als u niet of slechts in zeer lichte mate gebruikt.

 

 

Lange termijn effecten van blowen op de geest

Ook geestelijk heeft blowen zo zijn effecten. Wanneer iemand te vaak blowt wordt hij of zij van de cannabis afhankelijk. Hoewel er vaak wordt gezegd dat softdrugs geen verslavende werking hebben, zeggen veel mensen die na dagelijks blowen een stoppoging doen, het tegenovergestelde.

Bij dagelijks blowen kan na enige tijd een gebrek aan motivatie en daadkracht ontstaan. Activiteiten zijn plotseling saai zonder geblowd te hebben en sociale contacten, werk- en financiële verplichtingen worden verzaakt. Blowen zorgt er ook voor dat je je constant suf en moe voelt. Het kan zelfs zo zijn dat je niet kunt slapen wanneer je niet eerst een joint gerookt hebt.

De kans is groot dat de persoon alleen nog maar omgaat met andere blowers. Dit houdt in dat, mocht de persoon besluiten om te gaan stoppen met blowen, hij daarna nog regelmatig met het blowen geconfronteerd zal worden wanneer hij met deze vriendengroep blijft omgaan. Dit maakt het stoppen met blowen moeilijker.

 

 

Tijdelijke effecten die het stoppen met blowen kan geven

Er bestaan mensen die verslaafd zijn aan blowen. Zij roken dagelijks een één of meerdere joints. Plotseling stoppen kan ontwenningsverschijnselen geven. De effecten door het stoppen zijn tijdelijk. Zo kan het zijn dat de persoon die stopt met blowen zich de eerste dagen onrustig voelt en redelijk chagrijnig is. Ook kan er sprake zijn van concentratieproblemen. Een veel gehoorde klacht bij het stoppen met blowen is het slecht slapen of het helemaal niet kunnen slapen. Ook komen levendige dromen en nachtmerries na het stoppen met blowen voor.