Reden 1: U bent na het stoppen niet meer afhankelijk van nicotine

De ene roker zal dit wat beter merken dan de andere. Wanneer u rookt wordt uw lichaam afhankelijk van nicotine. Dit is ook de reden waarom veel rokers na een poosje niet kunnen roken last krijgen van bijvoorbeeld trillende vingers of een verminderd concentratievermogen. Het lichaam schreeuwt om nicotine. Wanneer u stopt met roken worden deze afkickverschijnselen na enkele dagen minder heftig. Na verloop van tijd verdwijnen de ontwenningsverschijnselen helemaal.

 

 

Reden 2: Na het stoppen minder kans op allerlei ziektes

Dat roken allerlei ziektes kan veroorzaken, dat weten de meeste mensen. Maar wist u ook dat na het stoppen met roken de kans op veel ziektes ook weer kleiner wordt? Uw lichaam begint na het stoppen met roken namelijk met een grote schoonmaak. Wanneer u zich dus druk maakt om uw gezondheid en u denkt dat het geen zin meer heeft om te stoppen: dit is onzin. Stoppen heeft wel degelijk zin om de kans op ziektes te verminderen.

 

 

Reden 3: Uw uithoudingsvermogen wordt beter

Kent u die momenten dat u even moet rennen om de tram of de trein te halen en vervolgens helemaal uitgeput bent? Roken is een aanslag op onze conditie. Wanneer u stopt met roken gaat het uithoudingsvermogen met sprongen vooruit.

 

 

Reden 4: U geeft minder geld uit

Als roker weet u vast wel dat roken een vrij dure aangelegenheid is. Hoeveel kost roken gemiddeld? Laten wij uitgaan van een roker die per dag een pak sigaretten rookt. Op het moment kost een pak sigaretten zeven euro. Rookt u iedere dag van het jaar, dan kost het roken u op jaarbasis al tweeduizend euro.