Blowen en de nadelen

Aan blowen kleven een hoop nadelen. Hoe langer iemand cannabis gebruikt, hoe sterker de nadelen van het cannabisgebruik naar de voorgrond zullen treden. Zo worden onder meer de volgende nadelen onderkend:

 

  • Blowen leidt tot afhankelijkheid. Je kunt er verslaafd aan raken.
  • Blowen maakt moe en suf. Je onderneemt steeds minder.
  • Blowen kost bakken met geld. Dit kan oplopen tot duizenden euro's.
  • Met blowen verzaak je dingen uit je leven, zoals het niet afmaken van je studie.
  • Blowen vergroot de kans op psychiatrische aandoeningen, zoals schizofrenie en depressie.

 

 

Blowen leidt tot afhankelijkheid

Jarenlang werd de verslavende werking van blowen gebagatelliseerd. Dit komt doordat de wiet vroeger niet zo verslavend was als tegenwoordig. De concentratie THC in de cannabis is de laatste jaren veel hoger geworden. De THC is het stofje in de wiet dat ervoor zorgt dat je stoned wordt. THC is zeer verslavend. Waar blowen voornamelijk vooral een geestelijke verslaving genoemd werd, zijn verslavingsdeskundigen het erover eens dat marihuana ook lichamelijk verslavend is geworden. In de verslavingszorg worden steeds meer programma's opgestart die helpen bij het stoppen met blowen.

 

 

Blowen maakt moe en suf

Het stoned zijn kan ontspannen aanvoelen. Je voelt je moe en suf. Om die reden kan het lijken alsof het roken van een joint lekker is na een dag hard werken. Maar het verwerken van de joint kost ook weer extra energie. Door het langdurig blowen slaap je tevens minder diep. Hierdoor voel je je de volgende dag nog steeds moe. Je voelt je minder fit, dan wanneer je niet zou blowen.

 


Blowen kost bakken met geld

Blowen kost bakken met geld. Een goede gram wiet kost al gauw tussen de vijf en zeven euro. Wiet van hogere kwaliteit is meestal nog duurder. Uit een goede gram wiet draaien de meeste cannabisgebruikers drie joints. Mensen die dagelijks blowen, zijn dus vele euro's kwijt aan deze verslaving. De stevige blowers kunnen gemakkelijk tien euro per dag uitgeven.

 

 

Met blowen verzaak je dingen uit je leven

Omdat blowen energie kost, voel je je vaak moe en suf. Dit heeft invloed op je motivatie. Het is bekend dat blowende mensen vaak dingen laten liggen. Dit kan gaan over simpele dingen, zoals huishoudelijke taken. Maar ook over hele belangrijke zaken zoals het zoeken naar werk of het afbetalen van een schuld. Wat je vaak ziet, is dat jongeren die op de middelbare school beginnen met blowen, meteen slechtere cijfers gaan halen.

 

 

Blowen vergroot de kans op psychiatrische aandoeningen

Blowen vergroot de kans op diverse psychiatrische aandoeningen. Veel blowende mensen denken dat zij hier geen last van kunnen krijgen, omdat een aandoening al latent aanwezig moet zijn om er bij het blowen last van te krijgen. Maar als je er nog geen last van hebt, betekent dat niet dat de aandoening er niet is. Bij sommige cannabisgebruikers komt een bepaalde aandoening pas na jaren cannabisgebruik naar boven. Aandoeningen die door blowen worden versterkt zijn schizofrenie (psychoses), angststoornissen en depressie.