De ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met blowen

De volgende ontwenningsverschijnselen kunnen optreden bij het stoppen met blowen:

 

  • Onrust
  • Rare dromen (nachtmerries)
  • Warm gevoel (koorts)
  • Benauwdheid
  • Het gevoel agressief te worden
  • Emotionele swings (soms zelfs huilbuien)
  • Alles is saai voor je gevoel
  • Moeite met slapen
  • In sommige gevallen hoofdpijn

 

 

Gestopt met blowen. Wat nu?

Gestopt zijn is niet iets wat je kunt doen. Het is geen activiteit. Wanneer je gestopt bent gaat het leven dus door. Ga dus ook niet zitten kniezen. De joint is iets waar je vanaf moet en is niet iets positiefs. De joint heeft ervoor gezorgd dat jij nu deze ontwenningsverschijnselen ervaart.

Probeer ook blowende mensen niet te ontwijken, maar bescherm jezelf wel tegen eventuele verleiding.

 

 

Valeriaan en Sint-Janskruid

Wanneer je moeite hebt met slapen, koop dan eens wat valeriaan. Valeriaan geeft een goede nachtrust. Probeer ook eens Sint-Janskruid te gebruiken. Wanneer je dit dagelijks neemt, zul je binnen een paar dagen veel beter slapen. Ook heeft Sint-Janskruid een antidepressieve werking, waardoor je minder kans loopt op een terugval.

 

 

"Eén jointje kan geen kwaad"

Natuurlijk kan het ook met hulpmiddelen zoals valeriaan en Sint-Janskruid nog moeilijk zijn om het stoppen met blowen vol te houden. Misschien zul je na een aantal dagen denken: "Eén jointje kan ik wel roken". Maar die ene joint opent een poort naar een volgende joint, en weer één. En daarna weer één, totdat je weer op het oude niveau van blowen zit. Als je stopt, zorg dan dat je helemaal niet meer blowt.

 

 

De voordelen van het stoppen met blowen

Hieronder de voordelen van het stoppen met blowen:

 

Je voelt je fitter na het stoppen met blowen

Mensen die veel en regelmatig blowen voelen zich overdag erg moe. Ook de dag na het blowen hebben veel mensen die cannabis gebruiken een vermoeid en futloos gevoel. Iemand die stopt met blowen voelt zich binnen enkele dagen weer energiek. En dat is logisch. De energie gaat nu niet meer naar het verwerken van de stoffen die je binnenkrijgt als je blowt.

 

Je houdt bakken met geld over als je stopt met blowen

Een cannabisverslaving is een erg dure verslaving. Een gram wiet kost tussen de vijf tot zeven euro. Kwalitatieve wiet is in sommige gevallen zelfs nog duurder dan die zeven euro per gram. Wanneer je een gram wiet per dag gerookt hebt, bespaar je na het stoppen dus minstens vijf euro per dag.

 

Slaapritme komt terug na het stoppen met blowen

Wanneer je veel en regelmatig blowt, zul je merken dat slapen lastiger gaat wanneer je niet geblowd hebt. De hippocampus, het gedeelte in je hersenen dat onder andere verantwoordelijk is voor de slaap, is afhankelijk geworden van de cannabis. Wanneer je stopt met blowen zul je al snel weer kunnen slapen zonder cannabis gebruikt te hebben.

 

Minder kans op angst en depressie na het stoppen met blowen

Blowen kan de kans op psychiatrische aandoeningen verhogen. Hoe langer je blowt, hoe meer kans je loopt om een angststoornis of een depressie te ontwikkelen. In wiet zit namelijk een stofje dat angst kan veroorzaken. Wanneer je dit regelmatig binnenkrijgt, zul je over het algemeen angstiger zijn dan iemand die geen cannabis gebruikt. Omdat veel gebruikers zonder joint geen lol meer aan dingen beleven, lopen zij ook het risico om een depressie te ontwikkelen.