Natuurlijk wilt u af en toe kunnen ontspannen. De ene persoon zal dit doen met een wijntje na een lange werkdag, de ander steekt een sigaret op en u steekt wellicht een joint op. Maar zoals bij alle genotsmiddelen zitten er ook aan blowen nadelige gevolgen wanneer u dit te vaak doet. Zo kan iemand die dagelijks blowt futloos worden en na zekere tijd niet meer genieten van dingen zonder een joint gerookt te hebben.

 

 

Blowen en de korte termijn gevolgen

Op korte termijn kan blowen een fijn gevoel geven. Dit gevoel wordt "stoned" genoemd. Men voelt zich ontspannen en gelukkig. Er is sprake van een euforie. Kleuren kunnen iets helderder lijken en geluiden kunnen intenser lijken. Wanneer iemand stoned een film kijkt, kan die persoon echt helemaal in de film opgaan. De ogen worden rood en de persoon die heeft geblowd krijgt daarnaast een hongergevoel. Iemand kan vrolijk worden en lachkicks krijgen door het blowen.

 

 

Blowen en lange termijn lichamelijke gevolgen

Uiteindelijk zullen eventuele positieve effecten die het blowen kan geven (bijvoorbeeld ontspanning, creativiteit) niet meer op kunnen wegen tegen de nadelige gevolgen van blowen. En er zijn legio negatieve gevolgen. Denk in eerste instantie maar aan de schade die het doet aan het lichaam. In een joint zit naast cannabis ook tabak. Wanneer u aan het blowen bent, bent u eigenlijk ook aan het roken. En roken kan veel dodelijke ziekten veroorzaken.

 

Op het internet circuleren veel uiteenzettingen over de positieve effecten die blowen zou hebben op het lichaam. Zo zou cannabis de longen juist schoonmaken.. Of kan cannabis kankercellen genezen. Maar ook wanneer dit waar is heeft u te maken met schadelijke effecten van blowen. Alleen al door het feit dat u naast wiet ook tabak aan het roken bent in een joint.

 

 

Blowen en lange termijn geestelijke gevolgen

Dagelijks blowen heeft ook gevolgen voor de psyche. Allereerst kan men de motivatie om dingen te doen verliezen. Men kan door het blowen namelijk moe en futloos worden. Dit kan weer allerlei gevolgen hebben. Iemand verzaakt de sociale contacten of doet niets aan beweging. Is men bijvoorbeeld door het blowen te moe om naar de sportschool te gaan, dan kan er ook overgewicht worden ontwikkeld.

 

Vaak kan een dagelijkse blower niet genieten van een bepaalde activiteit zonder joint. Vindt u het bijvoorbeeld leuk om stoned met de gitaar te pingelen, dan kan het zijn dat u deze activiteit maar saai vindt wanneer u stopt met blowen. Blowen heeft wat dat betreft een grote invloed op onze activiteiten. Daarnaast heeft blowen invloed op de slaap. Het kan zijn dat de gebruiker niet meer kan slapen zonder geblowd te hebben. Hiermee ontstaat een afhankelijkheid van de cannabis.

 

 

Wanneer krijgt blowen te veel nadelige gevolgen?

Eigenlijk zou het bij een genotmiddel zo moeten zijn dat u het gebruik beheerst en niet andersom. Wanneer u te veel hinder ondervindt van de nadelige gevolgen, is het raadzaam om eens te minderen of zelfs helemaal te stoppen. Kunt u bijvoorbeeld niet slapen zonder een joint gerookt te hebben, dan bent u te afhankelijk van het blowen geworden.

 

Ook wanneer u een joint nodig heeft om een bepaalde activiteit leuk te vinden, kunt u het beste bij uzelf te raden gaan of het blowen niet te veel invloed heeft op uw leven.