Afkickverschijnselen van blowen

Wanneer u dagelijks geblowd heeft en u stopt met blowen, dan kunt u last krijgen van afkickverschijnselen. De hoeveelheid THC in wiet is de laatste jaren enorm gestegen waardoor de afkickverschijnselen heftig kunnen zijn. De ernst van de afkickverschijnselen is ook erg afhankelijk van hoelang iemand dagelijks geblowd heeft en hoeveel wiet hij per dag rookte. De afkickverschijnselen kunnen nog eens versterkt worden wanneer u tegelijkertijd ook stopt met het roken van tabak. Tabak bevat de zeer verslavende stof nicotine.

Bij het stoppen met blowen kunnen de volgende afkickverschijnselen optreden:

  • Onrustig slapen
  • Slecht concentreren
  • Een warm gevoel in het lichaam
  • Moodswings waarbij soms zelfs huilbuien
  • Lusteloosheid, nergens zin in hebben
  • In sommige gevallen hoofdpijn
  • Soms het gevoel kwaad of agressief te worden


Realiseert u zich bij het stoppen met blowen dat de afkickverschijnselen ervoor kunnen zorgen dat veel stoppers het opgeven en weer naar de joint grijpen. Probeer daarom de afkickverschijnselen op een andere manier te doorstaan en zoek afleiding. Ga bijvoorbeeld buiten wandelen of ga zwemmen. Zo zweet u ook sneller de afvalstoffen uit uw lichaam.

 


Hulp bij het stoppen met blowen

Lange tijd werd de verslavende werking van cannabis door artsen gebagatelliseerd of zelfs volledig genegeerd. Het gaat immers om softdrugs en dan zal het vast wel meevallen. De laatste jaren geven hulpverleners toch eindelijk toe dat blowen wel degelijk verslavend is. Dit komt deels door het THC-gehalte in cannabis dat de laatste jaren flink gestegen is.

U kunt er dan ook voor kiezen om hulp te zoeken bij het afkicken van blowen. Dit kan bijvoorbeeld met een leefstijltraining van de Brijder zorg. Zij hebben voornamelijk vestigingen in Noord-Holland en Zuid-Holland. Wellicht is er een vestiging van de GGZ bij u in de buurt waar u hulp kunt krijgen bij het afkicken. Ook kunt u ervoor kiezen om een detox periode aan te gaan in een afkickkliniek. Kijk dan wel uit dat u niet weer aan het blowen slaat wanneer u de afkickkliniek verlaat.

U kunt ook op zoek gaan naar particuliere afkickcentra. Om op een dergelijke manier af te kicken zult u honderd procent achter uw stoppoging moeten staan.