Wanneer iemand dagelijks blowt, is het leuke er vaak vanaf. Blowen kost erg veel geld en bovendien is het niet goed voor het lichaam en de geest. Naast de cannabis stopt men vaak ook tabak in een joint, waardoor men ook tabak rookt. En de meeste lezers weten wel wat de gezondheidsrisico's van roken zijn. Bij blowen met tabak in de joint loopt men deze gezondheidsrisico's ook. Verder heeft blowen gevolgen voor de geest. Bij dagelijks blowen kan iemand afhankelijk van de cannabis worden, waardoor slapen of genieten van een activiteit niet meer lukt zonder een joint gerookt te hebben. Stoppen met blowen is in dat geval beter. De gebruiker beleeft er op dat moment geen lol meer aan en bovendien zijn de leuke kanten van het blowen allang niet meer van toepassing op deze gebruiker. Daarnaast is cannabis erg duur.

 

 

Stoppen met blowen kan lastig zijn

De naam softdrug (cannabis valt namelijk onder de softdrugs) zegt niets over de verslavende werking die het heeft. Alcohol en tabak zijn beide redelijk sociaal geaccepteerd. Toch kunnen ze beide veel schade doen, vooral wanneer er een verslaving ontstaat. Hoewel dit artikel gaat over blowen, kunt u zich waarschijnlijk wel voorstellen hoeveel schade alcohol en tabak aan het lichaam kunnen doen. Men kan aan beide verslaafd raken en dan wordt het afkicken moeilijk. Maar toch zijn beide - en met name alcohol - redelijk sociaal geaccepteerd en wordt er vaak gedaan alsof beide niet zoveel schade doen.

Terug naar blowen. De naam softdrug suggereert alsof het allemaal zo'n vaart niet zal lopen. Maar cannabis is wel degelijk verslavend. Voor het afkicken van blowen zijn speciale klinieken ingericht. Het lichaam kan afhankelijk worden van de roes die het blowen geeft. Wanneer iemand stopt met blowen kunnen er lichamelijke afkickverschijnselen optreden. Men kan overmatig gaan zweten en gaan trillen. Ook kan men psychisch last van klachten krijgen. Men voelt zich onrustig en heeft nergens zin in. Concentreren gaat lastig en iets wat stoned leuk was, kan nuchter opeens oersaai zijn.

 

 

Afkickverschijnselen bij het stoppen met blowen

Zoals in de vorige paragraaf te lezen viel, geeft stoppen met blowen nogal wat ontwenningsverschijnselen. Hieronder staan ze op een rij:

  • Onrust
  • Concentratieproblemen
  • Slecht slapen of zelfs helemaal niet kunnen slapen
  • Vreemde dromen of nachtmerries
  • Emotionele swings: de enige keer verdriet, de andere keer blij
  • Chagrijnig
  • Nergens zin in, alles is saai zonder joint


De afkickverschijnselen kunnen na dagelijks veel blowen op de eerste stopdag al merkbaar zijn. Ze kunnen enkele dagen in heftige vorm aanhouden. De afkickverschijnselen gaan gelukkig ook weer snel weg. Hierdoor is het tijdens moeilijke momenten belangrijk dat u doorzet en uw doel voor ogen blijft houden: stoppen met blowen.

Het is aan te raden om te zorgen dat u de eerste dagen na het stoppen met blowen niet te veel aan uw hoofd heeft. De kans is groot dat u slecht zult slapen, dus het is niet erg wanneer u een paar vakantiedagen opneemt hiervoor. Als u nergens zin in heeft, dan kunt u in dat geval nog altijd lekker thuis blijven. Houd in het achterhoofd dat de ergste afkickverschijnselen binnen drie dagen voorbij zijn. Dat betekent niet dat u geen moeilijke momenten meer krijgt na deze drie dagen, maar na drie dagen neemt de intensiteit van de ontwenningsverschijnselen in ieder geval flink af waardoor het gemakkelijker wordt om niet te blowen.